100 yıl sonra yeni bir tarih, 2016
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

100 yıl sonra yeni bir tarih, 2016

02 Ocak 2017 - 11:38

Çanakkale destanını yazan Kahraman Türk Halkı, 1915 Martında yedi düvele meydan okumuştu.

Şanlı tarihe sahip Çılgın Türkler, her karışı işgal edilmiş, düşmanların cirit attığı ve kendi aralarında paylaştıkları toprakları tüm düşmanlardan temizledi.

Dünyanın öbür ucundan Türkiye’nin işgali için gelen Aznakları, Rumları, Ermenileri, Avrupalısını, Asilini, kahpesini Çanakkale’ye gömdü.

Tarihimizle her daim gurur duyduğumuz gibi, ülkemizi işgallerden kurtarıp, Cumhuriyeti kuranları da hep saygıyla andık.

Çanakkale’de destan yazan kahramanların, torunları olmayı onur nişanesi gibi taşıdık göğsümüzde.

O gün tankları, topları ile Türkiye’yi işgale gelenler, sayısal üstünlüklerine ve yerli işbirlikçilerine rağmen, boylarının ölçüsünü almıştı.

Tam 100 yıl sonra bu kez sinsi bir şekilde Devletin tüm kılcal damarlarına sızarak..

Şanlı ordunun içinde kümelenip, eğitim, yargı,  emniyet, bürokrasi, sağlık gibi alanların tamamında etkin yer tutmuşlardı.

Türkiye’yi hiçbir zaman bağımsız bir cumhuriyet gibi görmek istemeyenler, sinsi planları ve yerli işbirlikçileri, FETÖ’cü hainlerle birlikte, Türkiye’ye karşı Dünya’da emsali görülmemiş bir darbe planladılar.

Yüce meclisimizi bombalayacak kadar ileri giden bu hainler, Devlet’in silahını, uçağını, bombasını, Halk’a karşı kullandılar.

Ve Çanakkale destanını yazan kahramanların, torunlarına 100 yıl sonra bu kahramanların evlatları olduklarını ispatlama şansı tanımış oldular.

Şükürler olsun ki, 15 Temmuz’da bir kahramanlık destanı daha yazıldı.

Çanakkale’de yedi düvele kafa tutanların, torunları bu kez mermiye kafa atıyor, tankların önünde göğsünü siper ediyordu.

Evet, 2016 yılını uğurlarken, belki de bölgemizde yapılan Osmangazi Köprüsü, Bilişim Vadisi, Macera Parkı gibi yatırımların altını çizmek gerekirdi.

Deniz altında tünel yaptık.

Dünya ekonomik krizlerle boğuşurken, biz üst üste tarihi yatırımlar yapıyorduk.

Yeni köprüler, yeni hava alanları, duble yollar ve uzayıp giden tarihi projeler..

Ama bunların hiç birinin bir önemi yok. 2016 yılında Türkiye, uzun yıllara yayılmış, bir işgal projesine son verdi.

İçerisinde ki hainlerin, karanlık ve çirkin yüzünü gördü ve çok şükür onlara karşı zaferler elde etti.

Bu nedenledir ki, 2016 yılından söz ederken, darbe kalkışmasını, ihaneti asla es geçemezdik ve bizler 2016 yılını ne yatırımlarla, ne çalışmalar ne de başka bir şeyle hatırlayacağız.

 2016 yılı bizim için Çanakkale’de yazılan destandan sonra ki en büyük halk harekatıydı ve biz ne uğradığımız ihaneti, ne de halkımızın kahramanlığını asla unutmayacak ve unutturmayacağız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum