Ulaşıma zam kapıda
Reklam

Ulaşıma zam kapıda

Kocaeli Otobüs ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, basın toplantısı düzenledi. Toplantıda zam konusu gündeme geldi. Kaynak: Ulaşıma zam kapıda

Ulaşıma zam kapıda

Kocaeli Otobüs ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, basın toplantısı düzenledi. Toplantıda zam konusu gündeme geldi. Kaynak: Ulaşıma zam kapıda

Ulaşıma zam kapıda
18 Ocak 2017 - 17:03

Otobüs ve Minibüsçüler Kooperatifler Birliği Başkanı Mustafa Kurt en son 5 ay önce zam aldıklarını ve mazot zamlarının ardından sıkıntı yaşadıklarını vurgulayarak, "Tükenmişliğin son evrelerini yaşıyoruz. 5 ay önce zam aldık en son. Ondan önceki sürede 26 ay sonra bize zam verildi. Esnaf çok zor durumda. Biz kamuoyuna anlatmakta güçlük çekiyoruz" dedi. Birlik binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında Tükenmişliğin son evrelerini yaşıyoruz diyen Otobüs ve Minibüsçüler Kooperatifler Birliği Başkanı Mustafa Kurt, "Belki kamuoyundan tepki alacağız ama göze almak zorundayız. 5 ay önce zam aldık en son. Ondan önceki sürede 26 ay sonra bize zam verildi. Komşu illerde ise daha önce zamlarını aldılar. Geldiğimiz noktada esnaf çok zor durumda. Biz kamuoyuna anlatmakta güçlük çekiyoruz" dedi. UKOME toplantısı 24 Ocak’ta yapılacak. Zam kararının çıkıp çıkmayacağı ise merak konusu. 

MAZOTA 5 AYDA YÜZDE 30 ZAM

Bizi belki ciddi anlamda eleştirecek vatandaşlarımız olacaktır diyen Kurt, "Türkiye’de yaşıyoruz ciddi bir sıkıntı var ekonomik anlamda. Bizim ana yemeğimiz, mazot Ağustos ayında 3.51’di. şu anda 4.72’ye geldi. 5 ayda gelen zam yüzde 30. Kocaeli’de günlük ortalama 50 litre mazot kullanılıyor. Arada 1553 lira gibi bir fark oluşuyor. Bu işin bir boyutu. Dolar ve Euro’nun artması bizim mekanik parçalarımız da da ciddi bir artışa sebep oldu. Zam giderlerimizi etkiledi. Bizim sermayemiz insan ve nakit para. Artık arkadaşlarımız kendi yaşamını idame ettirme noktasında sıkıntılar çekiyor. Yapacak bir şeyimiz kalmadı, zor durumdayız. Bunu açıkça söylüyoruz. Her şeyimiz ortada. Zaman kaçınılmaz olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

'YÜZDE 18 KDV ÖDÜYORUZ'

"Yüzdelik olarak ne kadar zam alacağımızı biz bilemeyiz" diyen Kurt sözlerini, "Üniversitenin raporundan sonra UKOME karar verecektir. Kamuoyunun hesap sorması lazım. Biz kendileri adına kendileri adına yüzde 18 KDV ödüyoruz. Devletin parasını toplayıp, aylık olarak veriyoruz. Bunları topladığınız zaman gerçek manada sıkıntı var. Ben net bir rakam veremem. Yüzdelik olarak oranlar belirlenir ve UKOME’nin kararı uygulanır. Bizi kurtaracak rakamın ipuçlarını verdik. Zararlarımızın asgariye indirilmesini istiyoruz. Bilirkişi tayin edilsin alsınlar bizim gelir giderlerimiz karşılaştırsınlar, biz karara razıyız" ifadeleriyle sonlandırdı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Bugünün kazananı yarının kaybedeni olabilir"
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı