Taşgetiren; Türkiye artık sorguluyor
Reklam

Taşgetiren; Türkiye artık sorguluyor

Dilovası’nda panele katılan Gazeteci - Yazar Ahmet Taşgetiren ve Yusuf Özkan Özburun'un 'Sistem Sancısı; Devlet, Toplum ve Siyaset' konulu konferansa ilgi bir hayli yoğun oldu.

Taşgetiren; Türkiye artık sorguluyor

Dilovası’nda panele katılan Gazeteci - Yazar Ahmet Taşgetiren ve Yusuf Özkan Özburun'un 'Sistem Sancısı; Devlet, Toplum ve Siyaset' konulu konferansa ilgi bir hayli yoğun oldu.

Taşgetiren; Türkiye artık sorguluyor
18 Mart 2017 - 11:23

Dilovası Belediyesi tarafından düzenlenen konuşmacı olarak Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren ve moderator olarak katılan ünlü Sosyolog Yusuf Özkan Özburun'un 'Sistem Sancısı; Devlet, Toplum ve Siyaset' konulu konferans Dilovası Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Konferansa Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, AK Parti Dilovası SKM Başkanı Fazıl Korkmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇOK ÖNEMLİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

Konferans öncesi konuşan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, "Bu akşam burada yine etkinliklerimiz kapsamında zaman, zaman sosyal ve kültürel anlamda yaptığımız konferanslar ve etkinliklerin bir yenisini daha yapıyoruz. Misafirimiz bu akşam bizleri bilgilendirecekler. Üç temel konu anlatacaklar; Toplum, devlet ve siyaset insan hayatının 3 temel öğesidir. Din insan hayatında yine çok önemlidir. Siyaset hayatımızın içinde ve çok aktifdir. Ülkemiz çok önemli süreçlerden geçiyor. Birlik ve beraberliğimizin daha güçlü olması gerektiği bu günlerde halkımızın gerçekleri görmesi ve dinlemesi için bu tür sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz bundan sonrada devam edecektir" dedi.

TAŞGETİREN: TÜRKİYE ARTIK SORGULUYOR

”Düzenlenen Türkiye’nin istiklal mücadelesine benzer bir mücadele içinde olduğunu anlatan Taşgetiren, "Bu topraklarda yüzyıllardır birçok etnik kavim barış ve huzur içinde yaşadık, şayet birlik olursak bunu devam ettirebiliriz" dedi. Türkiye’nin 60’lı yıllarda yaşadıklarını şimdi Mısır’ın yaşadığını belirten Ahmet Taşgetiren, "Türkiye artık sorguluyor. Ne zaman bir ülkeyle görüşülse işkilleniyorlar. Batı dünyasının haksız tutumları sebebiyle ülkemiz uzun süredir bunları ve ittifaklarını sorguluyor. Küresel oyun bitmiyor. Bir yerlerde bir kumpas var, bu kumpas diyor ki, ‘Ben senin başına her türlü yapıyı bela ederim’. Öyle bir odak var ki, güçlü Türkiye’yi yok etmek istiyor. Kolay bir zamanda yaşamıyoruz. İslam dünyasının, Türkiye’nin idealleri, ümmet oluş hedefindeki istikametinin önünü kesmek isterler. O yüzden millet olarak dirençli olmak, zamanı iyi değerlendirmek, güçlenmek lazım. Diplomasinin arkasında ekonomik ve askerî gücümüzün de olması lazım. Bu 3 günde olacak iş değil, hepsinin bir koza gibi  örülmesi lazım" diye konuştu.

DÜNYA’NIN İSLAM’A, İSLAM'INDA MÜSLÜMANLARA İHTİYACI VAR

Türkiye’ye yapılan saldırılar ile birlikte Batının İslam’a da çok ciddi saldırılarının olduğunu dile getiren Taşgetiren, "İnsan Rabbini unutuyor. O’nun her an, kendisi ile berabe olduğunu, insana şah damarından yakın olduğunu, her şeyin O’nun murakabesi altında bulunduğunu, O’nun bilgisi dışında bir yaprağın bile kımıldamayacağını unutuyor. Bu dünya hayatının, Allah tarafından tayin edilmiş bir imtihan alanı olduğunu unutuyor. Allah ile buluşulacak günü unutuyor. Bu hayatın hesabının, Allah’ın huzurunda verileceğini unutuyor. Biz Müslümanlar bunları unuturken Batı’nın İslam’a saldırısı her geçen gün artıyor. Unutmayalım ki dünya İslam’a, İslam’ında Müslümanlara ihtiyacı var" şeklinde konuştu. Konferans sonunda Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren ve konferansı yöneten Sosyolog Yusuf Özkan Özburun’a teşekkür ederek, katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği