Reklam

TARAF

Zafer Pesen yazdı...

TARAF

Zafer Pesen yazdı...

TARAF
24 Ocak 2017 - 12:17

Tarafız…

Yaşadığımız ülkenin, kentin, tuttuğumuz takımın başarısını isteme hususunda tarafız…

Koca bir sezonun karşılığını yine bir maça endekslediğimiz bir haftayı geride bıraktık. Kent olarak birlik beraberlik mesajı verdiğimiz Velimeşe maçı öncesinde ortaya çıkan tablo buz kesen havada içimizi ısıtmıştı.

Galip gelme hususunda endişelerimiz kaygılarımız olmasına rağmen “taraf” olduğumuz için taraflı bir skor tahmininde bulunmuştuk.

Neden bulunmayalım ki!

Koca bir camia Gebzespor… Yarım asırlık bir geçmişi, her şeyi ile kendisini siper etmiş bir başkanı, ateşli bir taraftarı, 3.ligdeki bir çok takımı geride bırakacak bir bütçeyle kurulan yıldızlar topluluğu bir kadrosu, bu ligin imparator lakaplı hocasına sahiptik.

Elbetteki taraf olup gönül verdiğimiz, bu kentin tek ortak değerinin galip gelmesi hususunda oy kullanacaktık…

Uzun yıllar sonra Gebze kenti takımına yürekten sahip çıkmış bu final maçında birlik-beraberlik mesajı vermişti.

Maç öncesi tablo kusursuzdu.

Maçada iyi başlamıştık…

Jaba net gol pozisyonları kaçırsa da öne geçmemizi sağlayan golünü attı, Alaettin Kurt stadını yaktı!

Ancak sahada ne yaptığını bilen bir rakip vardı. Önde olduğumuz dakikalarda lakayıtce girdiğimiz gol pozisyonlarını harcadık, rakibin agresif olması gereken dakikalarda bizim oyuncularımız sinirlenip göğüs muharebesine tutuştu.

Olacak işmi?

Bir musluk olayının bu camiaya neler kaybettirdiğini yaşayan birisi olarak Velimeşe maçında da aynı bilinçsiz davranış içerisinde bulunduk. Gebzespor skor üstünlüğünü taşıdığı dakikalarda protokol tribünü tarafından atılan bir su şişesi yardımcı hakemin kafasında patladı. O dakikada hakem maçı iptal edebilirdi. Hükmen mağlubiyet ve 3 puanın silinme cezasını alabilirdik. Asıl korkutucu olay ise o dakikadan sonra yaşanacaklar olurdu.

Taraf olurken gönül verdiğimiz destek sunduğumuz camiaya zarar vermeyecek davranışlar içerisinde olabilecek bilince sahip olmamız gerekiyor.

Musluk olayından hiçbir ders çıkarmamışız maalesef!

Malasef kurtarıcı olarak getirdiğimiz Ergun Ortakçı’da tecrübesine yakışır bir performans sergilememiştir.

Kendisi gibi kurtarıcı olarak getirdiğimiz Jaba’yı nasıl oyundan alırsın?

Beraberliğin yaşandığı dakikalarda daha cesur daha radikal karar alıp, gerekirse  her türlü riski göz önünde tutmasını beklerdim.

Fakat Ortakçı asıl işini bırakıp rakip takımın hocası ile sidik yarışına girip küfürlü bir tartışma sonrasında kendisini tribünde buldu.

Bitiş düdüğü sonrasında yaşananlar ise tam anlamı ile utanç verici.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında halk arasında saygı, sevgi ve itibar hususunda üst düzey destek bulun emniyet güçlerimizin sergilediği orantısız güç kabul edilir gibi değildir.

Elbetteki emniyet kuvvetlerimiz asıl görevi ordaki her bir bireyin can güvenliğini korumak, kollamaktır. Maç sonrasında iki takımın oyuncularının birbirlerine karşı filli eylemlerine müdahil olmak isteyen ve sahaya giren birkaç taraftarı püskürtmek için gaz bombası, biber gazı sıkmasının hiçbir haklılık yanı yoktur.

Bir arbede yaşanır, emniyet güçleri yetersiz sayıda kalır, kontrolü elinde tutamaz ise o zaman elindeki materyallere başvurabilirdi.

Çünkü; o sahada o tribünde kadınlar, çocuklar, yaşlılar, astım hastaları vardı.

O kadar biber gazı ve gaz bombası kullanılmıştıki stad dışında maçla alakası olmayan insanlar dahi bu orantısız güç kullanımdan olumsuz yönde etkilenmişti.

Gebze Emniyet Müdürümüzün gaz bombasını yeteri kadar kullanamadığı için “hevesim kursağımda kaldı” deme cesaretini gösteren, üniformasını yetkisine dayanarak halkına orantısız güç kullanan polis memurlarından hesap sormalıdır.

Başkan İlker Çakır’ın öz eleştirisini yapmış ve oldukça objektif bir eleştiride bulunmuştur. Başkan yaşanan olayları asla tavsip etmediğini belirtmiş, taraftarında şapkasını önüne koyup düşünmesini istemiş ve yaşanan olaylardan dolayı spor kamuoyundan ve emniyet kuvvetlerinden özür dilemiştir.

Yukarda da belerttiğim gibi 1-0 önde olduğumuz dakikada tribünden atılan ve yardımcı hakeme isabet eden su şişesi sonrası hakem triosu soyunma odasına girse ne olurdu?

Bunu daha öncede yaşamadık mı?

Tavşanlı Linyit maçında atılan bir musluk bizi 1.ligden etmedi mi?

Bu ve bunun gibi olayların önüne geçemediğimiz sürece  kısır bir döngü içerisinde kendimize zarar verip dururuz.

Yaşanan olaylar can sıkıcı ve kabul edilir gibi değildir. Olmuş ile ölmüşe çare yok!

Tarafımız aynı. Hepimiz yaşadığımız kentin, gönül verdiğimiz camianın daha üst liglerde olmasını istiyoruz. O halde eksiklerimizi, yanlışlarımızı kabul edip, öz eleştirilerimizi yapıp, buna göre sağlıklı bir yol haritası çizmemiz gerekiyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği