Son Şahit’in Son İsteği
Reklam

Son Şahit’in Son İsteği

Zeynel Oğuz yazdı..

Son Şahit’in Son İsteği

Zeynel Oğuz yazdı..

 Son Şahit’in Son İsteği
21 Ekim 2016 - 10:33

Sedat amca, 82 yaşında, çizgi ustası.

Zamanında, İstanbul’da Türk Sesi, Doğuş Çocuk, İstanbul gibi yayınlarda çizimleri olan bir usta.

Son yıllarda, Demokrat Gebze Gazetesi’nde çizim yapardı.

Köşesinin adı, ‘son şahit’ti.

Demokrat Gebze Gazetesi, FETÖ Bağlantısı nedeni ile kapatılıp, sahibi Murat Dağdeviren tutuklanınca, gazetede mühürlenmiş.

O dönemde hasta olan Sedat amca, şimdilerde büyük bir sıkıntı yaşıyor.

Sedat amca için manevi değeri olan, gençliğinde çizdiği ‘Nuh’un Gebisi’ halı işlemeleri portresi Demokrat Gebze Gazetesi’nde kalmış. Bir de fotoğraf makinesi.

Fotoğraf makinesinin maddi karşılığı olduğu için onu çok önemsemiyor ama 82 yaşında ki son şahit Sedat amcanın, belki de son bir isteği bu, manevi değeri olan Nuh’un Gemisi portresine kavuşmak.

OHAL’in Gebze’de ki bürosuna gitmiş, sıkıntısını anlatmaya, ‘Bizim aldığımız kararla, Deftertarlık kapattı’ demişler. Düşmüş deftartarlık aramaya, Emniyet, Valilik gezinmiş, yaşlı da adam, bulamamış muhatap.

Son şahit, son çare bizi ziyaret etti ve sıkıntısını dile getirdi.

Bu FETÖ bağlantılı yerlerin, kişilerin isimlerini anmaktan bile nefret ediyorum. Kendisi ile Deftarlarlık, OHAL dolaşmakta isterdim ama hainlerle iş birliği içinde olmuş bir kurumun adını anmak, içime sinmedi ve bende bunu köşemden dile getireyim istedim.

Lütfen birileri bu yaşlı amcayı bir dinlesin, son şahitin son isteğini yerine getirmek için prosedürlere takılmadan, yapılabilecek bir şey varsa, yapılsın. Çünkü, çok üzgün, anılarını, hatıralarını nakış ettiği bir eserden, kendisi için özel, anlamlı ve manevi değeri olan bir resimden söz ediyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor