Şike ve Menekşe…
Reklam

Şike ve Menekşe…

Caner Pesen yazdı...

Şike ve Menekşe…

Caner Pesen yazdı...

Şike ve Menekşe…
17 Ocak 2017 - 09:42

Çok zor bir ikinci yarı bizi bekliyor.

Bu Trakya’da işler hiçte olması gerektiği gibi değil.

Ergene Belediye Başkanı, kent protokolünü yanına alarak, ‘Çorluspor ve Ergene Velimeşe kenetlenip, 3. Lig’e çıkmalı’ gibi ipe sapa gelmez, içerisinde suç unsuru barındıran bir açıklama yapıyor.

Hani, Gebzespor’un bir sahibi olsa, öyle-böyle değil adam gibi bir Federasyonu olsa, bu açıklamalardan dolayı soruşturmalar açılır.

Velimeşe ve Çorluspor takımları incelenir, aralarında ki maç ve rakiplerle oynadığı maçlar mercek altına alınır.

Sırf bu açıklamalardan dolayı ceza bile alabilirler.

Ama işte yok.

Gebze’nin Gebze’den başka dostu yok.

Gebzespor’un haklarını korumakla yükümlü olan kurumlar da, yalandan tavır ve tutumlarla bu durumu geçiştirecektir.

Ben Gebzespor Yönetimine, bu Federasyon’a, Gebzespor’un haklarını savunma görevi olan, zorunluluğu olan kişilere güvenmeyip, direk adli makamların yolunu tutmasını öneriyorum.

Aleni bir şekilde yapılan şike yada şikeye teşvik açıklamalarını adli mercilere taşıyarak, Gebzespor’un haklarını mahkemeler aracılığı ile koruma mücadelesi vermesini öneririm.

Tabi, Trakya’da ki şike girişimi miyde bulandırıcı ve bence hukuksal süreci olmalı.

Bu konuda adım atılacaktır eminim.

Ancak, Gebzespor’un ikinci yarıda ki işini zorlmaştıran tek etken Trakya’dan yükselen şike sesleri değil, önemli sorunlardan birisi de Gebzespor, ikinci yarıda şampiyon olacak performansı gösterebilecek mi?

Açıkcası Hereke karşısında izlediğim Ergün Ortakçı komutasında ki Gebzespor bu konuda beni tatmin etmedi, heyecanlandırmadı.

Güzel olan tek şey kazanmaktı.

Ergün Ortakçı, takımı rakip sahaya taşımak ve oyunu rakip sahaya yıkmak istiyor. Bunu yaparken, kaliteli ve güçlü takımların yaptığı gibi pas trafiği ile değil, vasat takımların yaptığı gibi, uzun toplarla yapmaya çalışıyor.

Görüntü olarak Babacar, bu oyun sisteminde çok etkili olacak, kafa toplarını alacak biri gibi gözükse de, gerçekte bu böyle değil.

Babacar’ın hava hakimiyeti yok denecek kadar az.

Büyük sükse yaratan Jaba, Hereke maçında tek olumlu hareket yapamadı.

Tabi bu takımı değerlendirirken, yeni kurulan bir ekip, kardan dolayı kısa sürede olsa yeterli çalışma imkanı bulamamış bir ekip.

Tüm bu gerçekleri göz önünde tutarak, değerlendirme yapmak gerekli ama Gebzespor için her şey daha ilk maçta bitebilirdi.

Abdurrahman, basit şekilde atılmasa, rakip takımın bulduğu net pozisyonda ‘avantajı’ oynatabilse farklı olabilirdi.

Ama biz bardağın dolu tarafına bakalım, ilk maçı kazandık. Rakibimiz Çarşamba oynayıp bize gelecek, kazanıp, yarışa dahil olabiliriz.

Fakat, şunu da unutmayalım, Ergene Velimeşe’yi yendiğimizde sadece yarışa dahil oluruz, işi bitirmek için çok çalışmamız ve çok mücadele vermemiz gerekli.

Ne yazık ki, ikinci yarının ilk maçında ben arzu ettiğim ekibi sahada göremedim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe