Şanlı’dan İlksan açıklaması
Reklam

Şanlı’dan İlksan açıklaması

Türk Eğitim Sendikası (TES) Başkanı Yaşar Şanlı sendika binasında Nisan’da yapılacak İLKSAN seçimleri hakkında basın açıklaması yaptı.

Şanlı’dan İlksan açıklaması

Türk Eğitim Sendikası (TES) Başkanı Yaşar Şanlı sendika binasında Nisan’da yapılacak İLKSAN seçimleri hakkında basın açıklaması yaptı.

Şanlı’dan İlksan açıklaması
05 Nisan 2016 - 09:40


Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Yaşar Şanlı “TES olarak doğru bildiğimiz her şeyi her ortamda söylemeye devam edecek, eğitim çalışanlarının sosyal ve ekonomik haklarını bütün platformlarda, bütün ortamlarda savunacak, haksızlık ve hukuksuzlukları haykıracağız. Bundan hiçbir eğitim çalışanının şüphesi olmamalıdır. İLKSAN, bugün öğretmenlerimiz için güzel şeyler yapmaktadır. İLKSAN ile ilgili olumsuz kanaatleri olan arkadaşlarımızı da tekrar aklıselim davranmaya, doğruları öğrenmeye davet ediyorum. Bu vesileyle,  9 Nisan’da yapılacak İLKSAN seçimlerinin eğitim çalışanlarına hayırlı uğurlu olmasını diliyor, aday arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum’’ dedi.

 

‘’ÖĞRETMENLERİ DESTEKLEYEN KURUM’’

Basın açıklamasında İLKSAN hakkında bilgiler veren Sendika Başkanı Şanlı, “Önümüzdeki Cumartesi günü ülkemizde ve ilimizde İLKSAN seçimlerine şahit olacağız. Bu vesileyle yüz binlerce sınıf öğretmeni, 1946 yılında kurulmuş yardım sandığı ilçe delegelerini seçmek için oy kullanacaklar. Bilindiği üzere İLKSAN, sınıf öğretmenlerine sağlık yardımları ve sosyal yardımlar yapmak amacıyla kurulmuş bir sandıktır. Öğretmenlere kaza, evlenme, maluliyet, şehit, ölüm, emeklilik yardımları gibi birçok alanda yardım yapan ve öğretmeleri ekonomik ve sosyal açıdan destekleyen bu kurum, 1996 yılına kadar kötü yönetim veyahut başka sebeplerle bazı sıkıntılar yaşamış, yıpratılmıştır. Ancak 1996’dan sonra Türk Eğitim Sen’li arkadaşlarımızın yönetime geçmeleri ile birlikte kurum kendini yenilemiş, arkadaşlarımızın başarılı çalışmaları ve idareleri sayesinde bugün, milyonlarca lira varlığı ve gayrı menkulüyle ülkemizin sayılı sandıkları arasına girmiştir’’ açıklamasında bulundu.

 

‘’İRADEMİZ ASLA SİZDE DEĞİLDİR’’

Bu kurumun güzel işler yapması, kuruluş amaçları doğrultusunda öğretmenlerimize hizmet etmesi neden bir rahatsızlık sebebi olsun? Diyen Şanlı “1996’dan önce batma noktasına gelmiş bir kurumu bugün kendi ayakları üzerinde duran ve devasa bir sosyal ve ekonomik yapı haline getiren insanlara neden iftira atılmak istenmektedir? Baskı, mobbing, yıldırma, tehdit ve şantaj gibi yollarla üye sayısını hızla arttıran sendika, kötü yönetildiğini iddia ettiği bir sandığın yönetimine kendisi talip olmaz da, neden olanları ve mevcut yönetimi karalamak ister? Üye sayısına bakıldığında çok rahat seçimi alabilecek sayısal çoğunluğa sahip arkadaşlarımız niçin aday çıkarmamaktadır? Onlar şunu çok iyi biliyorlar ki, öğretmenler özgür iradeleri ile karar verecekleri İLKSAN seçimlerinde, kendilerini baskı ve yıldırma ile üye yapanlardan bunun hesabını demokratik yollarla yapılan bu seçimlerde soracaklar, “üyeliğimiz sizde olabilir ama gönlümüz ve irademiz asla sizde değildir” diyeceklerdir’’ dedi.

 

‘’BAŞARILAR DİLİYORUM’’

Türk Eğitim Sen, üyelerinin ve bütün öğretmenlerin, eğitim çalışanlarının sigortasıdır diyen Şanlı “Eğilmeyen, bükülmeyen, ilkeli bir duruşun adıdır Türk Eğitim Sen. Doğru bildiğimiz her şeyi her ortamda söylemeye devam edecek, eğitim çalışanlarının sosyal ve ekonomik haklarını bütün platformlarda, bütün ortamlarda savunacak, haksızlık ve hukuksuzlukları haykıracağız. Bundan hiçbir eğitim çalışanının şüphesi olmamalıdır. İLKSAN, bugün öğretmenlerimiz için güzel şeyler yapmaktadır. İLKSAN’ı karalamak, sadece onu yönetenlere yapılmış bir kötülük değil, kendilerine de yapılmış bir kötülüktür. Çünkü bu kurum onlar için de vardır, onlar için yardım yapmakta, onlara da imkânlar sunmaktadır. İLKSAN ile ilgili olumsuz kanaatleri olan arkadaşlarımızı da tekrar aklıselim davranmaya, doğruları öğrenmeye davet ediyorum. Bu vesileyle,  9 Nisan’da yapılacak İLKSAN seçimlerinin eğitim çalışanlarına hayırlı uğurlu olmasını diliyor, aday arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum’’ ifadelerini kullandı. 

İŞTE İLKSAN ADAYI TES ÜYELERİ

İZMİT - Kazım Şimşek

BAŞİSKELE - Ömer Güllü

DERİNCE - Süleyman Özdemir

GÖLCÜK - Cemalettin Yılmaz

KANDIRA - Uğur Okkirman

KARAMÜRSEL - Can Güneş

KARTEPE - Alaaddin Doğanlı                                                                                  

KÖRFEZ - Nusret Çiftçi

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe