‘Paylaşmak için engel yok’
Reklam

‘Paylaşmak için engel yok’

Başkan Karaosmanoğlu, Gebze'de iki Özel Eğitim Uygulama merkezini ziyaret etti. Engelli çocuklara baba şevkati ile sarılan Karaosmanoğlu, özel çocuklarla sohbet etti, eğitimcilerden bilgiler aldı

‘Paylaşmak için engel yok’

Başkan Karaosmanoğlu, Gebze'de iki Özel Eğitim Uygulama merkezini ziyaret etti. Engelli çocuklara baba şevkati ile sarılan Karaosmanoğlu, özel çocuklarla sohbet etti, eğitimcilerden bilgiler aldı

‘Paylaşmak için engel yok’
20 Şubat 2017 - 10:22

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Özel Eğitim ve Yumrukaya Özel Eğitim Uygulama Merkezlerini ziyaret etti. Otistik öğrencilerle yakından ilgilenen Karaosmanoğlu, "Bu yavrularımızı önemsiyoruz, koruyoruz ve yanlarındayız. Paylaşmak için asla engel yoktur" dedi.


AYNI SAMİMİYETLE GÜLDÜ
İlk olarak Gebze Özel Eğitim Uygulama Merkezine konuk olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Okul Müdür Şehnaz Özçam, öğretmenler ve veliler tarafından karşılandı. Öğlen yemeğini zihinsel engelli çocuklarla birlikte yiyen Karaosmanoğlu, eğitim alan çocuklarla tek tek yakından ilgilendi. Öğrencilerle sohbet eden, öğretmenleri vasıtasıyla da durumları hakkında bilgi alan Karaosmanoğlu, çocukların gülümsemelerine aynı samimiyetle gülerek ve ilgilenerek cevap verdi.


DÜNYADA Kİ EN GÜZEL NİMETLERİMİZ
Öğretmen olarak gönülleri güzel evlatlarımıza hizmet ediyorsunuz diyerek eğitimcilerle de bir araya gelen Karaosmanoğlu, "Yürekleri temiz bu yavrularımız, dünyada ki en güzel nimetlerimizdir. Bir engelli annesiyle yıllar önce karşılaştığımda şu cümleleri kurdu bana, "Bu çocuk benim kaderimdir. Beni hayata bağlıyor. O olmazsa yaşayamam, dünyamın güzelliği bu yavrumda" dedi. Bu özel çocuklarımıza severek hizmet ettiğinizi görüyorum. Sabır ve sevgi isteyen bir iş yapıyorsunuz. İnanın bu yavrularımızla bir araya geldiğimde bende dinleniyorum. Bütün öğretmenlerimizi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.


DÖNEMİNDE DÖRT SINIFLA EĞİTİME BAŞLADI
Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan'ın da eşlik ettiği ziyaretlerde, gelen istek ve taleplere hemen cevap veren Karaosmanoğlu, Çocuklarımıza uygun spor aletleri, eğitim kurumumuzun bahçesinin de ağaçlandırma ile düzenlenme konusunda gerekli çalışmanın yapılacağı bilgisini de verdi. Karaosmanoğlu ayrıca, "Öğrencilerin gelişimine katkı sunan eğitim setleri noktasında da gerekli katkıyı vermek istiyoruz" açıklamasını yaptı. Okul Müdürü Şehnaz Özçam'da Gebze Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Okulu hakkında Başkan Karaosmanoğlu'na detaylı bilgi verdi. Şehnaz, "Okulumuz 1999 yılında eğitim öğretime başlamıştır. Toplumun engellilere yönelik ön yargılarını kırmak, zihinsel engelli öğrencilere yönelik sosyal farkındalık yaratmak amacıyla eğitim veren okulumuz 1999-2000 eğitim-öğretim yılında zihin engelli öğrencilere hizmet vermek amacıyla 4 sınıf olarak eğitim-öğretime başlamıştır" bilgilendirmesi yaptı.


ÜCRETSİZ SERVİS VE YEMEK
2005-2006 Eğitim-Öğretim yılında iş eğitim merkezinin açılması ile ilköğretim çağını tamamlamış zihin engelli bireylere kurs programlarının açıldığını da vurgulayan Şehnaz, "2009-2010 eğitim-öğretim yılında okulumuz beyaz bayrak almıştır. Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerindeki orta ve ağır düzeydeki zihinsel engelli öğrencilere hizmet vermekteyiz" dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun ziyaret ettiği, Gebze Özel Eğitim Uygulama Merkezi I. Kademe İlkokul, Gebze Özel Eğitim uygulama Merkezi II.Kademe Ortaokul ve Gebze Özel Eğitim Uygulama İş Okulu lise seviyesindeki yaş grupları içerisinde olan orta ve ağır düzeydeki zihinsel rahatsızlığı olan çocuklara yönelik eğitim veriyor. 330 öğrencisi bulunan okullarda, çocuklar ücretsiz servis ve yemek imkânı da sağlanıyor.


ALLAH SİZLERDEN RAZI OLSUN
Yumrukaya Özel Eğitim Uygulama Merkezini de konuk olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu burada, Okul Müdürü Erkan Mirzeoğlu, öğretmenler ve veliler karşıladı. Çocuklarla yakından ilgilenen Karaosmanoğlu, "Anne ve babalar olarak sabırlı olacağız, yavrularımıza bakacağız. Allah sizlerden razı olsun, görüyorum ki onlarla yakından ilgileniyorsunuz. Devletimiz büyük ve güçlü. İnşallah hep böyle kalacak. Bunlardan daha iyilerini yapacağız ve bu yavrularımız daha mükemmel yerlerde eğitimlerini sürdürecek" vurgusu yaptı. Gerçekleştirdiği ziyarette çocuklarla bilek güreşi yapan, daha sonra çocukların oyunlarına konuk olarak izleyen Karaosmanoğlu, öğrenci velileriyle de ayrıca bir özel görüşme gerçekleştirdi.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ELLİNCİ MİTİNG KOCAELİ’DE
ELLİNCİ MİTİNG KOCAELİ’DE
Miting alanına özel ulaşım planı yapıldı
Miting alanına özel ulaşım planı yapıldı