Muhteşem finalle son buldu!
Reklam

Muhteşem finalle son buldu!

Tam 12 yıldır Kocaeli’nin dört bir yanında yüzbinlerce kursiyere eğitim veren Halk Üniversitesi KO-MEK bu yıl ‘’Gelenekseli Sergile’’ sloganı ile tüm ilçelerde açtığı sergilerden sonra geçtiğimiz hafta düzenlediği Genel Sergi açılışında Mustafa Ceceli kon

Muhteşem finalle son buldu!

Tam 12 yıldır Kocaeli’nin dört bir yanında yüzbinlerce kursiyere eğitim veren Halk Üniversitesi KO-MEK bu yıl ‘’Gelenekseli Sergile’’ sloganı ile tüm ilçelerde açtığı sergilerden sonra geçtiğimiz hafta düzenlediği Genel Sergi açılışında Mustafa Ceceli kon

Muhteşem finalle son buldu!
02 Haziran 2016 - 09:59

Sergi boyunca bir dizi etkinlikle vatandaşlarla buluşan KO-MEK, yarışmalardan konserlere, eğitim uygulamalarından branş tanıtımlarına adeta bir kültür ve sanat fırtınası estirdi. 

STANTLARI DOLAŞTILAR

KO-MEK Genel Sergisi’nin son gününde sergi alanına gelerek sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal ile birlikte stantları dolaştı. Sergilenen eserleri ilgiyle inceleyen Çakır, Kaynakçılık Branşı Standında gerçekleştirilen yarışmada kaynak tezgahına geçerek uygulama yaptı. Özellikle Ahşap Boyama, Filografi ve Ahşap Oymacılığı branşlarında uzun süre eserleri inceleyen Çakır’ın hayranlığı dikkat çekti.  

BİRBİRİNDEN HEYECANLI YARIŞMALAR

Serginin son gününde yapılan yarışmalarda ise heyecan doruktaydı. Belirlenen sürede en iyi eseri ortaya koymaya çalışan kursiyerler adeta ter döktüler. Hüsnü Hat alanında gerçekleştirilen yarışmada kursiyerlerden Hakan Günaydın birinci olurken, ikinciliği Fatma Dündar, üçüncülüğü ise Nurhan Yılmaz elde etti. Ahşap Boyama Branşı’nda ise heyecan doruktaydı. Tam 2 saat boyunca hünerlerini sergileyen kursiyerler birbirinden güzel performans sergilediler. Aynı anda onlarca kursiyerin icra ettikleri sanat, adeta görsel bir şölene dönüştü. Ahşap Boyama’da zirveyi elden isim ise Yenikent Kurs Merkezi’nden İlminur Onay oldu. Yarışmada ikinci olan Yahya Kaptan Kurs Merkezi’nden Ayfer Altundal ve üçüncü olan Mehmet Ali Paşa Kurs Merkezi’nden Merve Şahin dereceye giren isimler oldu. Kıyasıya bir mücadelenin olduğu diğer yarışma ise Kaynakçılık Branşı’ndaydı. Kaynakçılık Branşı standı yanında kurulan kaynak tezgahlarında gerçekleştirilen yarışmada ise ipi göğüsleyen isim Seka Kaynak Atölyesi’nden Cemil Birgür oldu. Yarışmada Seka Kaynak Atölyesi’nden Aşkın Karabulut ikinci olurken yine Seka Kaynak Atölyesi’nden Hakan Demirci ise üçüncülüğü elde etti. Ahşap Boyama ve Hat branşlarında birinci olanlara ödülleri Yaygın Eğitim Şube Müdürü Bahadır Bedir tarafından verildi. Ayrıca ödül töreninden sonra işaret dili kursiyerlerinin gerçekleştirdiği mini konser beğeni topladı.

konser-004.jpg  

SAKARYA TÜRKÜSÜ AĞLATTI

Kaynakçılık yarışmasında birinci olan Cemil Birgür’e hediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş tarafından verilirken, ikinci olan Aşkın Karabulut’a sanatçı Mehmet Uzgaş, üçüncü olan Hakan Demirci’ye ise şube müdürü Bedir hediyelerini takdim etti. Programda sahne alan Mehmet Beyazıt Uzgaş ve İnci Cevher Uzgaş’ın gerçekleştirdiği şiir dinletisi vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Necip Fazıl Kısakürek anısına Mehmet Beyazıt Uzgaş’ın okumuş olduğu Sakarya Türküsü izleyenleri ağlattı. 

ÜSTAT NECİP FAZIL ANILDI

Sakarya Türküsü gerçekten çok özel manevi yüklü bir şiir olduğunu söyleyen AK Parti Kocaeli Milletvekili Çakır, geçtiğimiz günlerde üstat Necip Fazıl’ın ölüm yıldönümü olduğunu hatırlatarak onun anısına Mehmet Bayazıt’a teşekkür etti. Ayrıca kapanış için hazırlanan özel pastayı Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Yeşildal ile birlikte kesen Çakır, herkese teşekkür etti. KO-MEK usta öğreticilerinden Refik Uğur Tan ve ekibinin verdiği konserle son bulan etkinlikler, Kocaeli Fuarı’na damgasını vurdu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe