"Markalar savaşı başlamıştır...
Reklam

"Markalar savaşı başlamıştır artık"

Abdulbalabey Tasarım Ofisi kurulduğu günden beri bölgemize değer katıyor, birçok prestijli projede imzası bulunuyor ve çok konuşuluyor. Hal böyle olunca Kulis Dergisi olarak Abdulbalabey Tasarım Ofisi'ni ziyaret edip sizler için daha detaylı bilgi alalım istedik.

"Markalar savaşı başlamıştır artık"

Abdulbalabey Tasarım Ofisi kurulduğu günden beri bölgemize değer katıyor, birçok prestijli projede imzası bulunuyor ve çok konuşuluyor. Hal böyle olunca Kulis Dergisi olarak Abdulbalabey Tasarım Ofisi'ni ziyaret edip sizler için daha detaylı bilgi alalım istedik.

"Markalar savaşı başlamıştır artık"
23 Mayıs 2017 - 10:54

Abdulbalabey Tasarım Ofisi’nin kapısını çaldığımızda zaten bu işe verdikleri önemi fazlasıyla hissediyorsunuz. Bölgemizde çok alışık olmadığımız gayet modern ve ferah bir tasarım ofisi olduğunu görüyoruz.

Abdulbalabey Tasarım Ofisinde alanında uzman çok iyi bir ekibin çalıştığını da gözlemlemiş olduk ve yaptığı işleri konuşup sunumları izleyince kesinlikle şu kanıya vardım; bir yatırımcı yeni bir yatırım yapacaksa, yeni bir marka oluşturacaksa ilk olarak çalması gereken kapı burası olmalı çünkü Abdulbalabey Tasarım Ofisi’nde içmimarı ve reklamın aynı çatı altında olması çok önemli yatırımcı aynı firmada hem reklam hem de buna bağlantılı olarak iç mimari çalışmalarını yaptırıyor ve iki departmanında bağlantılı çalışması yapılan çalışmanın kalitesini oldukça arttırıyor.

AB/T.O.’da reklam ve iç mimarinin aynı çatı altında olması firmanın marka olma yolunda daha verimli ve daha hızlı sonuç almasını sağlarken maliyetlerini düşürüyor.

Abdulbalabey Tasarım Ofisi, kurmak istediğiniz firmanızın isminin bulunmasından bulunan ismin marka kimliği, fotoğraf çekimi, katalog, web sitesi, tanıtım filmi ve reklam ile ilgili tüm alt yapısını hazırlarken, firmanızın iç mimari projesini en iyi şekilde tasarlayıp anahtar teslimi, uygulamasını gerçekleştiriyor ve bunların hepsi profesyonel bir ekibin elinden aynı çatı altından yapılınca ortaya çıkan sonuçlar son derece başarılı oluyor.

2013 yılında kurulan Abdulbalabey Tasarım Ofisi’nin çok hızlı yol almış olduğunu müşterilerine bakınca görmüş oluyoruz. Zaten Gebze’nin marka değeri en yüksek firmalarına hizmet veriyorlar bununla birlikte sanayi bölgesinde birçok markaya danışmanlık hizmeti veriyorlar. Bu firmalar içerisinde ulusal ve Uluslararası firmalar olduğunu görüyoruz.

Ayrıca İstanbul Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası’ndan müşterilerin olduğu gördüğümüzde Gebzeli bir firmanın buralara hizmet vermesi bizleri gururlandırdı. AB/T.O. da iyi bir ekip var demiştik. Genel Müdür Lokman Çiçek, İç mimari departmanın başında Koray Vaykul, iç mimari proje uygulamada Kaan Vaykul, Reklam departmanının başında Ajda Konyalı’nın olduğunu görüyoruz.

LOKMAN BEY’E AB/T.O.’YU SORDUĞUMUZDA?
- Ticaret git gide zorlaşıyor. Her geçen gün yeni firmalar yeni markalar her sektörde birbirini zorluyor. Rekabet zorlaşıyor, maliyetler artıyor, karlar azalıyor ve birçok firma kısa vadede kapanmak zorunda kalıyor bu noktada şunu söyleyebilirim; Abdulbalabey Tasarım Ofisi yeni kurulacak bir firmanın sağlam temeller üzerine kurulması ve sektöründe başarılı olması için profesyonel ekibiyle ciddi bir titizlikle firmaların yanında yer alıp başarılı olması için her türlü desteği vermektedir.

- Ben hep şunu söylerim; artık ticaretin kuralları çok değişti. Yeni bir firma kuruyorsanız altyapınızı sağlam bir şekilde kurmalısınız, oyunu kurallarına göre oynamalısınız.

- Yani uzun vadede ayakta durmanız için gerek firmanızın adından, gerek marka kimliğinden reklam adına bütün altyapının doğru kurulması ve bunun iç mimariyle uyumlu olması piyasada marka olmanız için olmazsa olmazınızdır. Bu durumda devreye biz giriyoruz. Öncelik olarak reklam ve iç mimari doğru konumlandırıldığında markaya ne kadar önemli bir değer kattığı şüphesiz. Bazı insanlar reklam ve iç mimarinin markaya kattığı değeri önemsemeye biliyor ya da bu maliyetlerin yatırım için çok gerekli olmadığını düşünüyor ama biz hep şunu söylüyoruz Abdulbalabey Tasarım Ofisi olarak müşterilerimize uzun vadede daha kalıcı olmaları ve daha çok para kazanmaları için değer katarız.

- Bizim kattığımız değer firmanın bütün gidişatını pozitif olarak etkiliyor. Bize yeni kurulacak firmalar gelir ya da belli bir noktaya gelmiş ama şu anki markası onu geleceğe taşıyamıyorsa yine biz devreye girip firmanın geçmişteki gücünü arkamıza alarak yeni bir marka kimliğiyle firmaya adeta yaşam enerjisi veriyoruz. iç mimari ve reklamın gücü firmaya doğru aktarıldığında firmaların daha kurumsal bir yapıyla daha fazla kazanç sağlamasını ve uzun vade de değer kazanmasını sağlıyoruz.

İÇ MİMARİ PROJELENDİRME SORUMLUSU FİRMA ORTAKLARINDAN

KORAY BEY’E AB/T.O.’DA İÇMİMARİYİ SORDUK?

- iç mimari proje tasarım, dış cephe proje tasarım konusunda bölgede öncü bir firmayız.
- Biz iç mimari çalışmalarında proje tasarımından uygulamasına kadar tüm süreci üstleniyor ve sorunsuz işler teslim ediyoruz.

- Koray Bey iç mimari projelendirme işler nasıl yürüyor?

Tabii ki süreç şöyle işler yatırımcı bize gelir proje (işyeri, ofis katları, bina, fabrika, villa, konut, restoran) vb. açabiliriz her şey olabilir biz önce mekânın fotoğraflarını çekeriz. Yatırımcının da taleplerini aldıktan sonra CAD ortamında plan çizimleri başlar ve planları onaylandıktan sonra iş artık 3D çizimlerine gelir tabi burada günümüz trendlerine uygun mekânın büyüklüğü küçüklüğüne göre neye hizmet edeceğine göre birçok detay devreye girer bu doğrultuda projenin malzeme detayı ve proje uygulamaya hazır hale gelince şantiye süreci başlar elimizdeki çizimlere birebir uygun sonuç alınması için büyük bir titizlik ile uygulama projelerini ve malzeme detaylarını çıkartırız.

- Koray Bey bize kısaca bu süreci anlatır mısınız?

Bu tür proje tasarım ve uygulama ofislerinde proje sonlarında müşteriyle sorunlar yaşanması muhtemeldir. Çünkü her şey soyut olarak başlar bizim zaten ofis olarak en büyük özelliğimiz detaylarda çok takılırız ki problem yaşamayalım. Bu güne kadar birçok konut, fabrika,  restoran, ofis projesinde sorunsuz %100 memnuniyetle işler teslim ettik ve etmeye devam ediyoruz.

- Koray Bey bu işin maliyetleri nedir?

Maliyetler projeye göre tabii ki değişkenlik gösterir ama şunu bilmek gerekir ki önemli olan şu; biz yatırımcı için en doğru projeyi tasarımını günümüz trendlerine uygun çizeriz bizimle çalışan firmaların uygulama maliyetlerini düşürür ve konseptin uzun yıllar yatırıma hizmet etmesini sağlarız. 
Verdiğimiz hizmet sayesinde yatırımcının daha az para harcayarak zamanından tasarruf etmesini sağlarız.


İÇMİMARİ PROJE UYGULAMALARININ SORUMLUSU FİRMA ORTAKLARINDAN

KAAN BEY’E SORDUK?

-Kaan Bey siz projenin uygulaması ve şantiye sürecini yönetiyorsunuz bu süreci bize kısaca anlatır mısınız?

- Bizim sektörde aslında en zoru ve en önemlisi onaylanan projenin tam olarak uygulama sürecinde sorunsuz bir şekilde hayata geçirilmesidir. Müşterilerimiz onaylanan proje görselinde ne görüyorsa mekânı bittiğinde de projenin birebir uygulanmış olmasını görmek istiyor.

- Tabi bu süreçte sorunsuz hizmet vermek için çok iyi planlama yaparak doğru ekiplerle çalışarak sürecin her aşamasında işimizi takip ederek sonuca ulaşıyoruz. Şantiye sürecini %100 projeye uygun ve zamanında bitirmek, sonucunda memnun müşteriler görmek bizi mutlu ediyor.

- Bölgemizde iç mimari proje tasarım ve uygulama konusunda anahtar teslimi sorunsuz iş yapan firma konusunda ciddi bir boşluk vardı biraz iddialı olacak ama bu boşluğu doldurduğumuza inanıyoruz.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği