Kitap Fuarı’na görkemli açılış
Reklam

Kitap Fuarı'na görkemli açılış

Kocaeli 9'uncu Kitap Fuarı, il protokolü ve konukların katılımıyla gerçekleştirilen görkemli bir törenle açıldı Kaynak: Kitap Fuarı'na görkemli açılış

Kitap Fuarı'na görkemli açılış

Kocaeli 9'uncu Kitap Fuarı, il protokolü ve konukların katılımıyla gerçekleştirilen görkemli bir törenle açıldı Kaynak: Kitap Fuarı'na görkemli açılış

Kitap Fuarı'na görkemli açılış
13 Mayıs 2017 - 12:05

Koceali 9'uncu Kitap Fuarı bugün kapılarını ziyaretçilerine açtı. İlimizin en önemli fuar organizasyonlarından olan ve bu yıl ziyaretçi sayısının 1 milyona ulaşması beklenen fuarın açılışı oldukça görkemli oldu. Açılış törenine Vali Güzeloğlu, Milletvekilleri Zeki Aygün,Radiye Sezer Katırcıoğlu, İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve vatandaşlar katıldı.

 

"KAİNATA YAZI OLARAK BAKIYORUM"

Kitap Fuarı'nın Onur konuğu Yazar Beşir Ayvazoğlu, "Hayatını okuyarak ve yazarak geçiren bir kardeşinizim. Kainata bir yazı olarak bakıyorum. Her bana yazılacak ve anlatılacakmış gibi görünüyor. Hayatımın büyük bölümünü öğretmenlik yaparak geçirdim. Öğrenciler yetiştirdim. Kültür dünyasıyla hep yakın ilişkilerim oldu. 10 civarında biyografik metin yazdım. Kitaplarımın her baskısına Yen'i bilgiler eklemek için çalıştım. Bu öğrenmenin sonunun olmadığı bir süreçtir. Kitap fuarının Onur konuğu olarak gurur duyduğumu söylemek istiyorum. Çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

18452251_10211425645170931_1983504150_o.jpg

 

"HER MAHALLEYE OTOBÜS GÖNDEREBİLİRİZ"

İbrahim Karaosmanoğlu, "9. defa icra ettiğimiz Kitap Fuarımızın açılışına hoşgeldiniz. Kitap medeniyetlerin anası. Kitapsız bir hayat, medeniyet, gelişme mümkün değil. Hayatımızın öznesi kitap okumak. İnsanlık tarihi boyunca yaradan hep insanlara mektup göndermiş, kitap göndermiş. Bu kitap insanlarımıza yol gösterici ışık olmuş, rehber olmuş. Biz de kitabı karanlığı aydınlatan güneş ve yıldızlar olarak görüyoruz. Onun için bu fuarı düzenliyoruz. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Bütün renkler bizim için önemlidir. Kitapsız ilerlememiz mümkün değildir. Kitap fuarımızın her geçen yıl önemi ve gösterilen ilgi artıyor. Bu yıl 1 milyonu bulacağına inanıyorum. Vatandaşımız yeter ki ulaşmak istesin biz her mahalleye otobüs göndermeye razıyız" ifadelerini kullandı.

 

"KİTABIN ÖNÜNDEKİ KALDIRMAK ZORUNDAYIZ"

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Kocaeli ekonominin merkezi bir şehir. Ülke ekonomisinin yüzde 20'sine Kocaeli katkı sağlıyor. Her geçen gün gelişiyor ve daha çok zenginlik sunuyor. Maddi kalkınmanın yanı sıra manevi kalkınmaya da katkı sağlayan bir şehir. Kalkınma değerlerin çoğaltılması ve kalıcı olarak anlamlandırılmasıyla oluşur. Bizler bu anlayışı çoğaltmak ve bunu zenginleştirmek zorundayız. Bizler kitabın önündeki setleri kaldırmak zorundayız. Tükenmeyen bir zenginlik olan kitap dünyası ile buluşmalıyız. Okuyarak yaşamak düsturunda vatandaşlarımızı buluşturmalıyız. Kitap okuyanla yazar arasında bağdır. Kocaeli'de bahar ağaçların dallarında kitaplarla geliyor. Bu güzelliğin artarak devam etmesini diliyorum" dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ELLİNCİ MİTİNG KOCAELİ’DE
ELLİNCİ MİTİNG KOCAELİ’DE
Miting alanına özel ulaşım planı yapıldı
Miting alanına özel ulaşım planı yapıldı