“Kısa yoldan zengin olmak isteyen emlakçı...
Reklam

“Kısa yoldan zengin olmak isteyen emlakçı oluyor”

1999 yılından itibaren Gebze’de emlak sektöründe hizmet veren Tutku Gayrimenkul’ün sahibi Ahmet Özder, emlak ve inşaat piyasası hakkında Kulis Dergisi’ne konuştu.

“Kısa yoldan zengin olmak isteyen emlakçı oluyor”

1999 yılından itibaren Gebze’de emlak sektöründe hizmet veren Tutku Gayrimenkul’ün sahibi Ahmet Özder, emlak ve inşaat piyasası hakkında Kulis Dergisi’ne konuştu.

“Kısa yoldan zengin olmak isteyen emlakçı oluyor”
09 Ağustos 2016 - 13:09

 Mesleğin bir kimlik kazanması gerektiğini sıkça vurgulayan Özder, son yıllarda revaçta olan bir meslek olduğunu bunun sebebinin ise “kısa yoldan zengin olma” düşüncesi olduğunu söyledi. Kısa yoldan zengin olmak isteyenlerin emlakçı olmaya niyetlendiğini ama sektöre girince yanıldıklarını belirten Özder, tek çarenin sektöre kimlik kazandırmak olduğunu dile getirdi.

 

Emlak sektörü hakkında bilgi verir misiniz?

Bizim sektördeki en büyük sıkıntı son dönemde zaten revaçta olan bir meslek olması. Revaçta olmasının nedeni de dışardan bakıldığında çok kolay para kazanılan bir meslek görülmesi. Kısa yoldan zengin olmak gözüyle bakıldığı için insanlar bizim sektörü tercih ediyor. Ama işin içine girince bu işin öyle olmadığını görüyorlar. Çünkü ülkemizde mesleğimizin bir kimliği yok. Dolayısıyla ciddi sıkıntılar yaşıyor arkadaşlar. Bizde bunun karşılığında personelimize diyoruz ki; ‘önceliğiniz insan kazanmak’ olsun. İnsanları kazanırsak ticaretimiz onlar ile devamlı olmuş olur. Onun için ticaretimizi bir seferlik düşünmüyoruz. Beraber uzun yıllar ticaret yapabileceğimiz dostluk kazanabileceğimiz şekilde ticaret yapmaya çalışıyoruz. Personellerimize bunu aşılamaya çalışıyoruz. Müşterilerimize doğru yatırımlar sunmaya çalışıyoruz. Çünkü bizim sektörde herkes bu işi yapmaya çalışıyor. Dolayısıyla kısa yoldan nasıl köşeyi dönerim, birilerini nasıl çarparım, nasıl vurgun yaparım zihniyeti ile girdikleri için piyasada çok müşterilerimizin mağdur olduğunu duyuyoruz. Maalesef bu tür emlakçılar bizim mesleğimizin adını kirletmiş oluyor. Bizlerde bunlardan arındırmaya çalışıyoruz. 4-5 yıldan bu yana bu mesleğe kimlik kazandırmak adına elimizden geleni yapıyoruz. Kocaeli Emlakçılar Derneğinin Gebze temsilcisiyiz. Bu konular ile ilgili ciddi çalışmalarımız var. Toplantılar yapıyoruz, bizler bu mesleğin bir kimlik kazanmasını istiyoruz.

Kaç şubeniz var?

Tutku Gayrimenkul 1999 yılında Mutlukent’te kuruldu. Tutku Gayrimenkul kurulduğu günden bu tarafa sektörün her bölümünde hizmet vermeye çalıştı. Tutku Gayrimenkul olarak önceliğimiz insan kazanmak. Biz insanları kazanırsak zaten ticaretimizi onlar ile birlikte yapmış oluyoruz. Devamında ilerleyen süreçte şubeler açmaya başladık. 7 tane şubesi vardı, bizim sektörde biraz sıkıntılar var. Bu işin kimlik sıkıntısı ve güvenilir personel sıkıntısı var. Şubelerimizi kapatma kararı aldık. Şuanda 4 şubemiz var. 5.’sini Mollafenari Köyü’ne açacağız. Mutlukent, Şekerpınar, Kirazpınar ve Yalova’da şubelerimiz var. Gayrimenkulün her alanında hizmet vermeye çalışıyoruz. Gayrimenkul bölümünde ilk olarak Mutlukent’te konutla başladık.

 

 

Gebze’deki emlak piyasası ile ilgili bilgi verir misiniz?

Gebze’nin coğrafi yapısı yerleşim şekli ve insanlarını ele almak gerekir. Gebze’de Türkiye’nin her tarafından insanlar var. Lokasyon olarak çok güçlü bir yer ama biraz yıllardır İstanbul ve İzmit arasında sıkışıp kalmasından dolayı yatırımlar buraya çok geç gelmiş durumda. Bunların vermiş olduğu bir engel var. Bundan dolayı da arsa fiyatları çok yükseldi. Ama arsanın üzerine bir konut yapıp bunu satmaya kalkarsanız arsa fiyatları ve konut fiyatları arasında uçurum var. Ayrıca Gebze’deki yapılan inşaat maliyeti ile İstanbul’da yapılan inşaat maliyeti arasında yüzde yirmi, yüzde otuz fark vardır. Orada satarken bir daireyi bir milyona, iki milyona satıyorsunuz. Burada üç yüz, dört yüz bin liraya satıyoruz. Baktığınız zaman inşaat maliyet kalitesini düşürüyor, hem de müteahhit arkadaşlarımızı zorluyor. Son yıllarda ise Gebze’de arsa ve konutta yüzde elli artış olmuş. Halada devam ediyor. Arz talebe bakarsak önceki yıllara göre düşük.

 

Yatırımcılara tavsiyeleriniz nelerdir?

Yatırımcılara birinci tavsiyemiz profesyonel destek almaları. Ülkemizdeki en büyük sıkıntımız bu. Profesyonel destek alma noktasında bence bizim Ülkemizdeki vatandaşlarımız biraz daha bilinçlenmeli. Gidip kendi başlarına bir şeyler yapıyorlar. Biz şunu söylüyoruz her zaman; paranız profesyonel yatırımcıya geldiğinde kasko yaptırmış oluyorsunuz. Komisyon vermiyor, kasko yaptırıyor bu çok önemli. Bizim sektörümüzde aslında bugün Türkiye’de inşaat ve emlak sektörü lokomotif sektörü diyoruz. Lokomotif sektöre yön veren emlak firmaları nasıl küçümsenebilir ki. Ciddi bir emek var ama tabi ki bu iş yasa çerçevesi içinde olup kimlik kazanmış olsa belki biraz daha vatandaşların yaklaşımı farklı olacak.

KULİS DERGİSİ RÖPORTAJ

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Bugünün kazananı yarının kaybedeni olabilir"
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı