Kandıra ve Karamürselliler’e afet...
Reklam

Kandıra ve Karamürselliler'e afet bilgilendirmesi

Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, ilçelerde başlattığı AFAD Bilgilendirme Toplantılarını Karamürsel ve Kandıra ile tamamladı.

Kandıra ve Karamürselliler'e afet bilgilendirmesi

Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, ilçelerde başlattığı AFAD Bilgilendirme Toplantılarını Karamürsel ve Kandıra ile tamamladı.

Kandıra ve Karamürselliler'e afet bilgilendirmesi
16 Mayıs 2017 - 10:07

 

KARAMÜRSEL'DE YOĞUN KATILIM

İlçe Öğretmenevinde yapılan bilgilendirme toplantısına AFAD Eğitim Şube Müdürü Selim Biçer, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü H. Yüksel Türközü, İlçe Emniyet Müdürü Öner Bahçekapılı, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Erez, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ferhan Uğur, İlçe Tapu Müdürü Mehmet Tehtap, İlçe Nüfus Müdürü İsmail Özçeri, İlçe SYDV Müdürü Asım Yağcı ve İlçe Mal Müdürü Sedat Ekmekçi katıldı.
 
AFET MÜDAHALE PLANI ANLATILDI

Turan Güneş Kültür Merkezinde yapılan AFAD bilgilendirme toplantısına ise AFAD Yönetim Hizmetleri Müdürü Cevat Özdemir, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ergün Şen, Belediye Başkan Yardımcısı Asım Akkaya, Kandıra İlçe Müftüsü O. Zeki Yağcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, İlçe SYDV Müdürü Aynur Güldiken, İlçe Nüfus Müdürü D. Kaya Bıyıkçı ve İlçe Mal Müdürü Feride Aslan iştirak etti.

STK temsilcilerinin, okul müdürlerinin, cami imamlarının ve Mahalle Muhtarlarının da katıldığı bilgilendirme toplantılarında konuşmaları yapan AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul; afet planlaması ve eğitim çalışmaları öncelikli olmak üzere faaliyetlerini ve İlçe kurumlarının görev sorumluluklarını paylaşmak üzere her ilçede toplantılar tertiplediklerini vurguladı. Afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında aktif olan AFAD birimleriyle ilgili bilgiler veren Tekoğul, hazırlık ve zarar azaltma faaliyetlerine büyük önem verdiklerini, AFAD’la birlikte afet yönetimi anlayışının kriz yönetiminden risk yönetimine evrildiğini, bu köklü değişimin ilçelerdeki yansımalarını aktarmaya çalıştıklarını ifade etti.

Daha sonra TAMP-Kocaeli Afet Müdahale Planını, ilçelerin afet planlarındaki konumunu, görev ve sorumluluklarını ve destek çözüm ortaklığı boyutlarını aktaran Tekoğul afet eğitimi faaliyetlerinden de bahsetti. Afetler sonrası yapılan iyileştirme çalışmaları başlığında yürütülen acil yardımların ve hasar ve zarar tespitleri konusunun da detaylandırıldığı toplantıda Kaymakamlıkların ve Belediyelerin bu konulardaki sorumluluk ve yükümlülükleri hatırlatıldı.

Muhtarların acil yardımlarda, oluşan lokal afetlerde ve hak sahipliği çalışmalarında önemli bir işlevleri olduğu bilgisini veren İl AFAD Müdürü Tekoğul, son olarak da sivil savunma hazırlıkları kapsamında geliştirilen AFAD Gönüllülüğü hakkında katılımcıları bilgilendirdi ve gönüllü kayıtlarını yapmaya başladıklarını dile getirdi. Gönüllülerin AFAD’ın sahadaki gözü olacağını, kendilerine verilecek basit arama kurtarma eğitimleriyle afet sonrası çevresine ilk müdahale eden kahramanların bu gönüllüler olacağını söyledi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
HALKIMIZIN MUTLULUĞU BİZİM MUTLULUĞUMUZ
HALKIMIZIN MUTLULUĞU BİZİM MUTLULUĞUMUZ
Gebze’de Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması
Gebze’de Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması