Dadaşlar yağmur çamur demedi
Reklam

Dadaşlar yağmur çamur demedi

Kocaeli Erzurumlular Federasyonunun organize ettiği piknik şöleninin 10.’su önceki gün Gölcük Hasaneyn Yaylası’nda gerçekleşti. Yağan yağmur ve çamura aldırış etmeyen binlerce Dadaş piknik alanına koştu.

Dadaşlar yağmur çamur demedi

Kocaeli Erzurumlular Federasyonunun organize ettiği piknik şöleninin 10.’su önceki gün Gölcük Hasaneyn Yaylası’nda gerçekleşti. Yağan yağmur ve çamura aldırış etmeyen binlerce Dadaş piknik alanına koştu.

Dadaşlar yağmur çamur demedi
22 Mayıs 2017 - 11:14

Kocaeli Erzurumlular Federasyonu’nun (KEDFE) 10.’sunu düzenlediği Piknik Şöleni önceki gün Gölcük Hasaneyn Yaylasında binlerce Erzurumlunun katılımı ile gerçekleşti. Yağmura rağmen binlerce Erzurumlunun katıldığı şölene CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Kocaeli İl Gençlik ve Spor Müdürü Muzaffer Çintimar, Kocaeli Valiliği Özel Kalem Müdürü Erhan Dündar, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, KEDFE Kurucu Başkanı Gencay Yıldız Tekin, KEDFE İkinci Dönem Başkanı Muhammet Şık, KEDFE Başkanı Tekin Dursun, Gölcük İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Mecit Kır, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncuları Hanifi Koç ve Yücel Tok, ilimize bağlı ilçelerin Erzurumlular Dernek Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dadaşlar 10. piknik şöleni (19)

ALAN HALAYLARLA ÇOŞTU

Sabahın erken saatlerinde piknik alanını dolduran Dadaşlar, Erzurumlu sanatçı Sadullah Öztürk’ün şarkı ve türküleri ile şölene başladı. Ardından sahne alan Darıcalı Garip Memo ile alanı hiç boş bırakmayan Dadaşlar bol bol halaylar çektiler. 

ŞÖLEN AĞALIĞI İÇİN YARIŞTILAR

Halayların ardından şölen ağası seçimlerine geçildi. Şölen ağalığı seçimlerini CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın 5 bin liralık teklifi ile açıldı. Şölen ağalığı için Abdullah Çetinkaya, İsrafil Kamacı, Temel Tok, Sümmani Müslümoğulları, İsmail Bulut ve Yılmaz Yılmaz kapıştı. Yapılan açık artırmada İstanbullu işadamı Sümmani Müslümoğlulları 35 bin liralık teklifi ile şölen ağası seçildi. 

Dadaşlar 10. piknik şöleni (8)

KOCAELİ BİZİM İKİNCİ MEMLEKETİMİZDİR 

Programda ilk konuşmayı KEDFE Başkanı Tekin Dursun yaptı. Dursun, “Değerli ozanımız İbrahim Erkal’ı geçtiğimiz günlerde kaybettik. Erzurum’a ve vatanımıza hizmet eden ve ahirete intikal eden tüm hemşerilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Derneklerimiz ve federasyonumuz, toplumun örf ve adetlerini, gelenek ve göreneklerini yaşatıyor, koruyor ve muhafaza ediyor. Bizler de federasyon olarak hemşerilerimizin örf ve adetlerini bizden sonrakilere öğretmek için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Kocaeli bizim ikinci memleketimizdir. Kocaeli’nin sorun ve sıkıntılarını çözmede katkı sunmak bizim asli görevimizdir. Siyasetçimiz de ticaret yapan esnafımız da Kocaeli’ye hizmet etmekten şeref duyuyoruz.”dedi. 

Dadaşlar 10. piknik şöleni (43)

ALLAH BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZMASIN

Başkan Dursun’un ardından sözü alan KEDFE İkinci Dönem Başkanı Muhammet Şık, “Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Hiçbir güç ve kuvvet, insanları yoğun yağmurda bir araya getirmez. Ancak dostluk ve maneviyat, tüm Erzurum camiasının Kocaeli’deki birlik ve beraberliğini böyle gösterebilir. Festivalimizin 10. yılını kutluyoruz. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi. 

Dadaşlar 10. piknik şöleni (25)

ERZURUM BU ÜLKENİN ÇİMENTOSUDUR

 Muhammet Şık’ın ardından sözü Derince Kaymakamı Ömer Karaman aldı. Kaymakam Karaman, “Bu pikniği geleneksel hale getiren başta federasyon başkanımız KEDFE yönetimine, bu meşakkatli ve güzel program için tüm hemşerilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Erzurumluların geleneksel toplantısında coşkumuzu ve kültürümüzü yansıtmak, hepimizin ortak şiarıdır. Erzurumlular, bulundukları yerlerde bir araya gelmek ve birlik beraberliğini yürütmek konusunda büyük bir başarı sağlıyor. Artık kentlerdeki hemşericilik, kaçınılmaz bir gerçektir. İstanbul ve İzmir’de bir arada olduk. Kocaeli’de de bu birliği görmekten son derece mutluyum. Derneklerimizle çok sık bir araya geliyoruz. Bu ülkede Erzurumlu olmak bir avantajdır. Hiçbir Erzurumludan vatanının zararına iş yapanı görmedim. Ben hemşerilerimle gurur duyuyorum. Erzurum, bu ülkenin çimentosudur. Sizlere selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi. 

Dadaşlar 10. piknik şöleni (18)

ERZURUM’UN İNSANI ATATÜRKÇÜDÜR, CUMHURİYETE BAĞLIDIR 

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ise yaptığı konuşmada “Federasyon Başkanımıza, yöneticilerine, dernek başkanlarına teşekkür ediyorum. Bizleri sizlerle buluşturdukları için, aynı zamanda Erzurum’un gelenek ve göreneklerini geleceğe, gençlere yansıtmak amacıyla böyle etkinlikler yaptıkları için kutluyorum. Erzurum’un insanı Atatürkçüdür, cumhuriyete bağlıdır, vatanseverdir, bayrağını göklerde dalgalandırmak için her zaman yüreğinde hissederek bayrağına bağlıdır. Eğer şehirde kültürlerimize sahip çıkmazsak bu gelenekler yarınlara taşınmaz. Cirit oyunları yok olur. Yemek kültürünüz, yarın gelecekte gençlerle buluşmaz. Davul ve zurnalar hep çalsın, gelenekleriniz yaşasın, yemekleriniz pişsin. Gün gelir üzülür, gün gelir seviniriz. Huzurunuzda arkadaşım İbrahim Erkal’ı rahmetle anıyorum. Herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyor, iyi eğlenceler diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 

Dadaşlar 10. piknik şöleni (14)

KARAOSMANOĞLU’NUN SELAMINI GETİRDİ

Şölenin ilerleyen saatlerinde alana gelerek Erzurumlularla bir araya gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak ise yaptığı konuşmada “Kendisi şuan Ankara’da olan Büyükşehir Belediye Başkanımızın sevgi ve selamlarını getirdim. Kocaelimiz sizlerle daha güzel. Kocaelimiz renk mozaiği olan bir kültür kenti ve Erzurumlular bu mozaiğin en güzel parçalarından bir tanesidir. Bu soğuk ve yağmurlu havaya rağmen bu alanı dolduran Dadaşların sıcaklığı meydana yansıyor. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.”dedi. 

AĞALIK DEVİR TESLİMİ YAPILDI

Konuşmaların ardından düzenlenen organizasyonda Darıca Bar ekibinin muhteşem gösterisi hem vatandaşlardan hemde protokolden tam not aldı. Bar ekibinin ardından ise şölen ağası Sümmani Müslümoğlulları yöresel kıyafetler giyerek at üstünde piknik alanına girerek protokol alanı önüne geldi. Sümmani Müslükoğlları’na Erzurumlular Pehlivanı Sezgin Polat ve Cirit ekibi eşlik etti. Sümmani Müslümoğlulları eski ağa Muhtet Güzel’den ağalığı resmen aldı.

HALK OZANI SEFAİ’YE BÜYÜK İLGİ

Şölen ağalığı devir teslim töreninin ardından Erzurumluların merakla beklediği Cirit gösterisi şölende yerini aldı. Büyük ilgi ile izlenen Cirit gösterisi Erzurumlulardan sık sık alkış aldı. Cirit gösterisinin ardından sahne yine yöresel sanatçıların oldu. Dadaşlar cirit şölenin ardından Erzurumluların büyük ilgiyle dinledikleri Halk Ozanı Sefai’nin birbirinden güzel şiir ve şarkıları ile duygulu anlar yaşarken, daha sonra sahne alan Tülay Maciran ve Nurullah Akçayır’la piknik şöleninin ilerleyen saatlerine kadar bol bol halaylar çekip türküler söylediler.

Dadaşlar 10. piknik şöleni (26)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”
Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa...