Başkan yıldırım kocaeli’de konuştu’...
Reklam

Başkan yıldırım kocaeli'de konuştu' rabbim büyük acılar yaşatmasın'

Başbakan Deprem Şehitleri’ni andı...

Başkan yıldırım kocaeli'de konuştu' rabbim büyük acılar yaşatmasın'

Başbakan Deprem Şehitleri’ni andı...

Başkan yıldırım kocaeli'de konuştu' rabbim büyük acılar yaşatmasın'
17 Ağustos 2017 - 09:55

17 Ağustos Deprem Şehitleri’nin Anma Programında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Binalar geri gelir ama giden can geri gelmez. Bu bilinçle gayretlerimizi arttırıyoruz. Depremle yaşamayı mutlaka öğreneceğiz. Depremin sonuçlarını ortadan kaldırmak için daha çok çalışacağız” dedi

HAFIZ ALİ TEL

17 Ağustos Deprem Şehitleri’nin Anma Programı Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kavaklı Sahili’nde bulunan Deprem Anıtı’nın olduğu alanda yapılan programa Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık,  Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,  AK Parti Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Cemil Yaman Sami Çakır,Mehmet Akif Yılmaz, İlyas Şeker, Zeki Aygün, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, programın ev sahibi Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü, Başsavcı Vekili Erdal Yücel, EDOK Komutanı Metin Gürak,  belediye başkanları, kentimizde faaliyet gösteren STK’ların temsilcileri ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

“AYNI BEDELİ TEKRAR ÖDEMEYELİM”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Acıların hala taze olduğu bir gün. 17 Ağustos’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu haykırışta bundan sonra bir depremle karşılaştığımızda geçmişte ödediğimiz bedeli ödememek adına yapacağımız hazırlıklar var. Bizi depreme dayanıksız binalar öldürdü. Hazırlıksızdık. Deprem bilincine sahip değildik. Buradan tüm Türkiye’ye sesleniyoruz. 6 bin deprem şehidimiz var. Yarın depremle yüzleştiğimizde tekrar aynı bedeli ödemeyelim. Bu bizim elimizde. Biz deprem sonrası yeniden yapılanma sürecine girdik. 17 Ağustos 99 depreminden önce var olan bina stokları bizim için bir tehdit. O nedenle acilen yeniden yapılanma yapmamız lazım” dedi.

ELLİBEŞ
 
“HAZIRLIKLARI YAPMALIYIZ”

“Her birimizin binalarımızı depreme dayanıklılık testine tabi tutturmamız gerekiyor” diyen Ellibeş, “Gerekirse kira yardımı, konut kredileri gibi yasal imkanlar hükümetimiz tarafından oluşturuluyor. Bu hazırlıkları yapmalıyız. Şimdi kentsel dönüşümü yürütüyoruz. Bu dönüşümü Gölcük’te başarıyla uygulayacağız” değerlendirmesinde bulundu. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’in konuşmasının ardından hafız Ali Tel tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

“SAĞLIKSIZ BİNALAR ÖLDÜRÜR”

Program kürsüye gelen Başbakan Binali Yıldırım, “Rahmet dolu bir gecede beraberiz. 18 yıl önce merkez üssü Gölcük olan büyük deprem felaketini yaşadık. Bu anma gecesinde o büyük felakette Hakk’ın rahmetine kavuşan tüm şehitlerimizin mekanları cennet olsun. Yakınlarına sabır diliyorum. 17 Ağustos 1999’da sadece Gölcük’te, Kocaeli’de değil bütün Türkiye’de milletimizi tarifi imkansız büyük bir acı sardı. Her vatandaşımız aynı acıyı yaşıyor, hissediyor. İşte depremlerin getirdiği bu felaketi unutmamak için, bu depremlerde acıları yaşamamak için bu anma toplantılarını düzenliyoruz. Deprem öldürmez, hazırlıksız, sağlıksız yapılar öldürür” dedi.
 
“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

Depreme karşı alınacak engellerin hukuki ve mali tarafları olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, “Şartlar ne kadar zor olursa olsun. Biz ülkemizin her tarafında bu ve buna benzer depremlerde meydana gelecek acıları azaltabilmek adına var gücümüzle çalışıyoruz. O depremde 17 bin 480 vatandaşımızı Kocaeli’de kaybettik. Depremin yasını milletimiz derin bir sukünetle tuttu. O günden beri yaraları sarmak adına çabalıyoruz. Binalar geri gelir ama giden can geri gelmez. Bu bilinçle gayretlerimizi arttırıyoruz. Depremle yaşamayı mutlaka öğreneceğiz. Depremin sonuçlarını ortadan kaldırmak için daha çok çalışacağız” ifadelerini kullandı.
 BAŞBAKAN (7)
“RABBİM BÜYÜK ACILAR YAŞATMASIN”

“Depremin farkındalığını öğrenmek ve buna göre hazır olmak durumundayız” diyen Başbakan sözlerini, “Rabbim bir daha böyle büyük acılar yaşatmasın. Bugün anma töreninde hüznümüzü paylaşan bütün katılımcılara şükranlarımızı sunuyorum. Cumhurbaşkanımızın sizlere selamlarını iletiyoruz. 17 bin 480 şehidimize tekraren Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin acısını paylaşıyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun” ifadeleriyle sonlandırdı. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU