15 Temmuz 2016’yı unutamayız!..
Reklam

15 Temmuz 2016’yı unutamayız!..

AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, 2016 yılını değerlendirirken, 2017 yılı ve uzun vadeli Darıca hayalini de anlattı. İlçe’de yapılan çalışmaların yanı sıra 2016 yılının unutulmazı FETÖ ihanetinin detaylarını da Kulis Dergisi’ne anlattı.

15 Temmuz 2016’yı unutamayız!..

AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, 2016 yılını değerlendirirken, 2017 yılı ve uzun vadeli Darıca hayalini de anlattı. İlçe’de yapılan çalışmaların yanı sıra 2016 yılının unutulmazı FETÖ ihanetinin detaylarını da Kulis Dergisi’ne anlattı.

15 Temmuz 2016’yı unutamayız!..
24 Ocak 2017 - 10:36

Yapılan yatırımlar ve arzu edilen Darıca’yı anlatan Bıyık, 15 Temmuz gecesinin de detaylarını bizlerle paylaştı. Bıyık’ın anlatımı ile 2016 yılı ve 2017’ye dair beklentiler…


LİSE KAMPÜSÜ 
Darıca’da 2016 yılı itibari ile 11 yeni okul yaptık. 5 okul daha yaptık mı eğitim alanında hedeflediğimiz noktaya geleceğiz. Başbakanımızın, ‘yarı dönemli eğitime son vereceğiz’ açıklaması bu anlamda bizim için belirleyen etken oldu. 5 okulu daha yaptığımızda Darıca’da yarı dönemli eğitim veren okul kalmayacak. Bir Lise Kampüsü oluşturma hedefimiz var. Bunu yaptığımızda mahalle aralarında ki liseleri buraya taşıyıp, mevcut lise binalarını da ilköğretime çevirip, İlçe’nin bu anlamda ki küçük sorunlarını da tamamen çözmüş olacağız.


SAĞLIKTA EKSİKLER BİTİYOR
Darıca Farabi Hastanesi’nde 2016 itibari ile kardiyoloji servisimizi hayata geçirdik. 1 yıl Kartal Koşuyolu Hastanesi ile birlikte yürüteceğimiz çalışmanın ardından Kalp Hastanemiz, tam kapasite ile hizmet verecek. Buranın Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmasını istiyorduk ama Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin mevzuatları farklı olduğu için kısa vadede biz müdahale ve hizmet ağını genişletelim istedik. Bu anlamda Bakanlığımızın da destekleri ile önemli bir aşama kat ettik. Biz kalp hastamıza müdahale edebilelim, başarılı cerrahlarla vatandaşlarımıza kaliteli hizmet verelim ismimiz Eğitim ve Araştırma olmasa da olur. Depremde zarar gören Diş Hastanemizi yeniledik. Darıca, sağlık açısından 2016 yılı itibari ile önemli bir aşama kat etmiştir.


KAMU BİNALARIMIZIN FİZİKİ ŞARTLARI İYİ DEĞİL
Darıca, 200 bin nüfusu ve taşıdığı potansiyeli ile Türkiye’nin en önemli İlçelerinden birisidir. İlçe olduktan sonra Kaymakamlık, Emniyet, Müftülük gibi kurumlarımızın hizmet verdikleri binaların fiziki koşullarını çokta beğendiğimizi söyleyemem. Emniyet Müdürlüğümüz için modern bir bina yapıyoruz. 5 katlı, 1200 metre kare kapalı alana sahip, fiziki şartlar itibari de Darıca’nın hak ettiği bir Emniyet binamız olacak. Bizim asıl hedefimiz ise tüm kamu binalarının sahilde olduğu bir Darıca. Bunun içinde askeri arazinin son derece uygun olduğunu düşünüyoruz. Darıca Belediyemiz ya da Büyükşehir Belediyemize tahsis edilmesi durumunda Darıca’nın tüm kamu binalarının burada olması için çalışmalar yapacağız. En büyük hayalimiz tüm kamu binalarının sahilde olduğu bir Darıca.


BÜYÜKŞEHİR 45 MİLYONLUK YATIRIM YAPTI
Darıca’nın en önemli sorunlarından birisi, Darıca’da arazi ve genişleyecek alan sıkıntısı var. İlçemizde çok önemli yatırımlar yapılmakta ve yapılmaya devam edecek. 2017 hedeflerimiz arasında yüzme havuzu ve spor salonu var. Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz, 2016 yılında tüm alt yapı sorununu ortadan kaldıracak devası bir yatırım yapmıştır. Darıca’ya İSU tarafından tam 45 bin liralık yatırım yapıldı. Bu rakam İlçe belediyemizin bütçesinin yarısı kadardır. Ayrıca Suriyeli yurttaşlarımız içinde Türkiye’nin önemli eğitim yuvalarından birisi Büyükşehir tarafından Darıca’ya yapıldı. Büyükşehir’in Darıca’ya yatırım yapmadığı şeklinde ki görüş ve düşüncelerinde doğru olmadığını düşünüyorum. Bu projeler son derece önemli ve yüksek bütçeli işlerdir.


ÖLECEĞİMİZİ DÜŞÜNDÜK AMA BİR AN OLSUN KORKMADIK
2016 Yatırımları bölgemiz, ilçemiz hatta Ülkemiz açısından, anlatmakla bitmeyecek, mega projeler yapıldı. Osmangazi Köprüsü, Avrasya, Marmara, 3. Köprü ve daha birçok şey sayabiliriz. Ama 2016 yılında ki, 15 Temmuz hain kalkışması ne bizler, ne de bu Ülke’de yaşayanlar için asla unutulmayacak bir ihanetti. O geceyi asla unutmayacağız, şuan bile o günlere döndüğümde tüylerim diken, diken oluyor. Körfez’de bir düğünde idik, düğün sonrası, Osman Pala ağabeyimiz ve teşkilattan arkadaşlarımızla, Seka Park’ta oturup çay içiyorduk. ‘Boğaz Köprüsü’nde tanklar, askerler var’ diye haber geldiğinde, espriler yaptık, ‘öyle şey mi olur’ gibi yorumlar yaptık. Ama dakikalar ilerledi ve bir kalkışmadan haberdar olduk. Çayımızı içmeden yola koyulduk. İlçe binamıza geldiğinde bir kalkışmadan haberdardık. Kişisel dostluğumuzun olduğu emniyet mensubu arkadaşlarımız bir süre ortalıkta olmamamızı falan tavsiye etti. Biz arkadaşlarımızla bir an bile tereddüt etmeden, partimize gittik, olayları anlamaya ve hâkim olma uğraşı verdik. İle çağrıldığımızda da İl binamızda ki kalabalıkla tavrımızı belirledik ve zaman kaybetmeden Darıca’ya döndük. Bu gidiş-gelişlerde elbette, bu ihaneti yapanların başarılı olması durumunda bizi katledeceklerini düşündük. Ama arkadaşlarımızla birlikte bir an olsun tereddüt etmedik ve en küçük bir korku duymadık.


YOLUMUZ REİS’İN YOLU, TAVRIMIZ REİS’İN TAVRIDIR
O gece Reis’in Tv’lere çıkıp açıklama yapmasının ardından, ‘bu iş bitti, cesaret edenler cezalanacak’ düşüncesi yerleşti. Ancak, Reis’i Tv’de görene kadar, memleketim için kaygı duymadım, üzülmedim, korkmadım dersem yalan olur. Allah korusun Cumhurbaşkanımıza bir şey yapsalar, Cumhurbaşkanımız zafiyet gösterse, halkına seslenmese bu memleket ne olurdu? 
Arkadaşlarımızla ilk anda yaptığımız istişarede, hiç birimizde bir anlık bile tereddüt yoktu. Yolumuz Reis’in yolu, tavrımızda Reis’in tavrıydı. Bu yolda ölmekte varsa, ölümü de göze almıştık. Saatler ilerledikçe ve partimizin önünde kalabalık artmaya başladıkça, bu sefer vatandaşlarımızı sağduyu ve sakinliğe davet ettik. İlk 4 gün meydanlarda ki koordinasyonu da İlçe Teşkilatı olarak biz yaptık. Sonrasında ki devam eden süreçte Belediyelerin koordinasyonu vardı ama meydanları bir an olsun boş bırakmadık.


BENİM FETÖ MÜCADELEM UZUN YILLARA DAYANIYOR
17 Aralık’ın üzerinden 3 yıl geçti ve biz 17-25 Aralık kumpaslarının olduğu ilk günden, FETÖ’ye karşı mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürdük. Kişisel olarak zaten FETÖ ile Muzaffer Bıyık mücadelesi İlçe başkanlığımın ilk yıllarından itibaren başladı. Bölgede ki yayın organları ve meşhur ağabeyleri ile şahsıma karşı bir linç girişiminde bulundular. ‘Fırıncı başkan’ yorumları ile aşağıladıklarını sandılar. Şahsımıza dair, her türlü karalama kampanyasını organize ettiler. 15 Temmuz öncesi devam eden mahkemelerimiz de var. Ama biz hiçbir zaman duruşumuzu bozmadık. Adalet duygumuzu hiç kaybetmedik. Allah korusun, 15 Temmuz’da onlar başarılı olsa birçok insanı yargısız infaz edeceklerdi, birçok insanda sorgusuz sualsiz hapislere tıkacaklardı. Türk Halkı’nın onurlu duruşu darbeyi püskürttü. Biz böyle olduğu halde FETÖ operasyonlarında suça bulaşmamış, örgüte desteği olmayan, tek bir kişinin mağdur olmaması için çaba harcadık. Aynı şekilde, dışarıda bir tek hainin kalmaması içinde sürecin takipçisi olduk. Mücadelemiz tek bir FETÖ’cü kalmayana kadar da sürecek.


TERÖRÜ ANCAK BİRLİKTE YENEBİLİRİZ
Ben 15 Temmuz ihaneti sonrasında ve terör olayları sırasında bizimle aynı çizgide olan özellikle Milliyetçi Hareket Partisi’ne teşekkür etmek istiyorum. Saadet Partisi ve CHP’de bu süreçlerde bizimle ortak hareket etti ve Darıca’da güzel bir birliktelik kurduk. 2017 yılında Ülkemizin terör belasından tamamen kurtulmasını umut ediyoruz. Ancak. Terörü sadece iktidarın yenmesi mümkün değil. Terör, ortak bir dil, ortak bir tavırla sona erer. Allah’a şükürler olsun ki, halk tavrını Güneydoğu’da da tüm Türkiye’de de hükümetten yana koymaktadır. Diğer siyasi partilerinde tam ve amasız desteği ile bu terör belasını tamamen ortadan kaldıracağımıza inanıyorum.


YENİ TÜRKİYE’YE DOĞRU ANLAMAK VE DOĞRU ANLATMAK
2017 Yılında tarihi bir referanduma gideceğiz. Meclis çalışmalarını tamamladıktan sonra Başkanlık Sistemi’ni de ön gören yeni Anayasa, halkın oyuna sunulacaktır. Bizlerin görevi öncelikli olarak bu yeni Anayasa’yı doğru anlamak ve tam olarak kavramaktır. Bunu başardıktan sonra da, yeni Anayasamızı halkımıza doğru anlatmakla yükümlüyüz. Bununla ilgili de saha çalışmaları öncesinde eğitim çalışmalarımız 20 Aralık itibari ile başladı. Yeni Türkiye’nin önünü açacak olan Anayasamızın, şimdiden Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe